March 4, 2018

Dagens Homeopati: VoF och skeptikerrörelsen från vaggan till graven

640 dagenshomeopati Whilde VOf artikel

Hur mycket vet vi egentligen om skeptikerrörelsen? Vad är dess ursprung och syfte?
Stefan Whilde ger oss på DagensHomeopati.se en historielektion i hur man redan i början på 1900-talet genom den så kallade Flexnerrapporten ”städade rent” från naturmedicin till att bara lära ut medicin (syntetisk) på alla läkarutbildningar. Den traditionen har sedan skeptikerrörelsen tagit vid, att med alla medel motarbeta alternativ till traditionell skolmedicin.

Citat ur artikeln:
”VoF utger sig för att vara oberoende pro klinisk vetenskap men är till stora delar bara en lobbyverksamhet i läkemedelsindustrins ledband. Den försvarar Flexnerrapporten och ideologin bakom Roosevelt-lagen som kort före andra världskriget gav FDA fullständig kontroll över hälsovården i USA. För att motarbeta hälsofrihet och medicinsk mångfald och för att svartmåla beprövade alternativa behandlingsmetoder inom medicin använder sig skeptikerrörelsen och VoF av väl inövad retorik vars enda uppgift är att förvilla och föra diskussionen bort från det faktiska ämnet.”

Läs hela artikeln här:
http://dagenshomeopati.se/2017/04/07/vof-och-skeptikerrorelsen-fran-vaggan-graven/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 970Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: