March 4, 2018

Konferens i Köpenhamn om Cancer och Komplementär Medicin

mod till forandring

Mod till förändring – Enastående konferens om cancer för patienter och anhöriga, Köpenhamn 24-25 september 2016.

Allt fler drabbas av cancer. Att få beskedet kan drastiskt förändra livet, både för drabbade och anhöriga. Danska Pia Glavind vet hur det känns. Hon förlorade sin f.d. make i sjukdomen. Han var då 41 år gammal. Hennes son, som var tio år, förlorade sin pappa. Några år senare kom ett nytt chockbesked, när Pia själv fick diagnosen obotlig cancer.
Under tre års tid gick Pia igenom en stor förändring. Från att vara mycket sjuk, till att ha hittat sin egen väg till ett starkare och friskare liv. Hon har använt både konventionell och komplementärmedicinsk behandling, valt en medveten kost och arbetat med sig själv på ett mentalt plan.

För att hjälpa andra och dela med sig av sin resa till andra patienter eller anhöriga, arrangerar hon nu en två dagar lång konferens med titeln ”Mod till förändring – Courage to Change” i Köpenhamn den 24-25 september, med huvudtalaren Henning Saupe.
Henning Saupe är leg. läkare och klinikchef på det komplementärmedicinska sjukhuset Arcadia Praxis i Bad Emstal, Tyskland. Han delar med sig av sina 25 års erfarenheter med behandling av cancerpatienter. Hela söndagen kommer att ägnas åt hur vi själva kan bygga vår hälsa och vilka metoder som finns för att behandla cancer.

På konferensen kommer besökaren att inspireras till flera vägval som finns vid cancersjukdom. Den konventionella vården är begränsad och det finns behov av kunskap som breddar möjligheterna när man själv är sjuk eller drabbas som anhörig. Flera talare kommer också att lyfta fram vad som ändå kan göras, när det ser som mest hopplöst ut i en svår situation.


TALARNA PÅ KONFERENSEN ÄR:

- Pia Glavind, cancerpatient och grundare av ”Livline i sorgen”, berättar om sin egen resa för att komma stark ur ett svårt cancerbesked och sorgen efter att ha förlorat en närstående i samma sjukdom.

- Astrid Marie Hoeg Næraa, medicinstuderande och aktiv i föreningen Integrated Health, berättar om sina upplevelser som anhörig till cancerpatienter. Astrid förlorade sin lillebror i cancer och nu har även hennes far fått diagnosen.

- Kirsten Bühler – diakon och sjuksköterska på Saint Luke hospice. När det inte finns mer att göra, vad gör man då?

- Henning Saupe – Leg. Läkare, klinikchef och spec. i komplementär onkologi. Henning är huvudtalaren som håller ett specialseminarium på söndagen med titeln“The four pillars of health and the four steps of cancer treatments”. Dr. Henning Saupe delar med sig av sina 25 års erfarenheter av cancerpatienter och om vilka kraftfulla metoder man kan använda för att förbättras och återfå hälsan.

 

Ungefär hälften av alla danska cancerpatienter använder komplementära behandlingsmetoder. På konferensen diskuteras hur man kan kombinera fler alternativ, när den konventionella sjukvården är så skild från ”den alternativa”. Konferensen fokuserar också på hur man kan navigera i det känslomässiga kaos, som ett cancerbesked för med sig. Det kommer också att klargöras vad man själv kan göra, oavsett om man har en ny eller långvarig sjukdomserfarenhet.

 

LÄS MER OM KONFERENSEN OCH ANMÄL DIG HÄR:

https://piaglavind.nemtilmeld.dk/1/

Konferensens sida på facebook:

https://www.facebook.com/mod.til.forandring.konference/

 

INFÖR KONFERENSEN – Se videos med tre av talarna. Klicka på bilderna.

SE VIDEO med Henning Saupe – klicka på bilden:

henning about courage to change

SE VIDEO med Pia Glavind – klicka på bilden:

Pia glavind videoSE VIDEO med Astrid Marie Høeg Næraa- klicka på bilden:

Astrid video

 

 

 

 

Tidigare föreläsning i två delar med Henning Saupe, Stockholm april 2014.
”Alternativa synsätt på cancer”
Del 1:

Del 2:

One comment on “Konferens i Köpenhamn om Cancer och Komplementär Medicin

  1. ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

    Mera om det ämnet på min URL-länk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 967Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: