Förespråkare för medborgarlön till Bilderbergmötet – innehar ett huvudämne 2016

Några dagar före starten av Bilderbergmötet 2016 släpptes det via den officiella hemsidan en del information om själva mötet och dess deltagare. En inbjuden udda fågel, som sticker ut detta år är Guy Standing.

Guy Standing är en ekonom med specialitet inom arbetsmarknad och social politik. Han är också en av grundarna till nätverket Basic Income Earth Network (BIEN), som driver frågan med medborgarlön till världens befolkning. BIEN:s mål är att göra medborgarlön till en mänsklig rättighet. D.v.s. att alla medborgare ska ha rätt till en villkorslös basinkomst, lika för alla, så att alla typer av andra bidrag kan slopas. Meningen med detta är också att omdefiniera vad arbete är. Guy Standing menar t. ex. att det arbete som utförs i familjer, bland vänner, grannar och i föreningsliv borde få en högre status.

2011 kom han ut med boken ”Prekariatet: den nya farliga klassen”. En mycket uppmärksammad bok om en växande global samhällsklass kallad Prekariatet.
Denna klass består av människor som tvingas underkasta sig osäkra anställningsvillkor, som får stå ut med kortvariga och dåligt betalda arbeten. Det är en klass arbetare utan hopp om framtida förändring som vant sig vid instabilt arbete och boende. En klass som hamnar i utanförskap och psykologisk stress.

Inte nog med att Guy Standing är inbjuden till själva Bilderbergmötet 2016. Ett av huvudämnena bär nästan samma titel som hans uppmärksammade bok. Punkt 9 på listan av de ämnen som ska avhandlas på Bilderberg 2016 är ”Precariat and middle class”.

 

630bild 2016 amnen

 

 

Bilderbergmötet har en historia av att ta upp ämnen som är betydelsefulla i tiden. 2016 års ämnesval visar att eliten räknar med att denna ökade massa av medborgare, som känner ett utanförskap i det egna landet, kommer att spela en viktig roll i framtiden. Redan nu kan vi se en trend i världens förorter, där polis, räddningstjänst och ambulanspersonal attackeras av egna invånare. Likaså ser vi i vissa länder det motsatta, där myndigheter i stället för att skydda, attackerar sina egna medborgare.
Politiker som uttalar sig om detta fenomen, kräver hårdare tag och mer bestraffning. Men om denna klass, som inte ser sig delaktig i samhället ökar ännu mer, bör man nog snarare ställa sig frågan:
Hur hamnade vi här?

 

Lista på ämnen vid Bilderberg Meeting 2016:

http://bilderbergmeetings.org/press-release.html

 

Boken Prekariatet: den nya farliga klassen :

http://urskola.se/Produkter/178940-En-bok-en-forfattare-Prekariatet

http://www.svd.se/prekariatet-ett-vaxande-monster

https://sv.wikipedia.org/wiki/Prekariat

 

Övrigt:

http://2op.se/2016/06/07/har-ar-sveriges-deltagare-vid-bilderbergmotet-2016/

http://2op.se/2015/09/16/bilderberg-2014-diskuterade-flyktingstrommar-vad-visste-man-da/

http://www.basicincome.org/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 993Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>