May 21, 2018

Stor cancersatsning vill utmana läkemedelsindustrin

2 miljarder

Citat ur Göteborgs-Posten:
”– Läkemedelsföretagen vill inte hitta botemedel. De vill utveckla läkemedel som förlänger livet så länge som möjligt till en väldigt hög kostnad för patienten eller sjukvården. Det är så klart deras inriktning och deras skyldighet att göra så mycket pengar som möjligt. Men det är inte säkert att det är det bästa för patienten.”

En revolutionerande stor och ovanlig satsning för att finna alternativ bot och behandling mot cancer lanseras just nu i Sverige.
Bakom rekordsatsningen på 2 miljarder kronor står Bengt Sjöberg från Lysekil, som efter en lång karriär som entreprenör och finansman nu själv drabbats av cancer. I samband med diagnosen, en ”obotlig lungcancerform”, insåg han att man i Sverige bara erbjuder konventionella behandlingsformer som förlänger folks liv. I utlandet däremot, finns större möjligheter till okonventionella behandlingar. Han vill nu förändra den svenska trångsynta modellen.
Efter sin egen diagnos, bekostade Bengt Sjöberg en alternativ behandling i USA med immunförstärkande naturläkemedel, parallellt med cellgiftsbehandlingen och en förändrad diet. Det ena utesluter alltså inte det andra, men Bengt är tydlig på en punkt. Läkemedelsbolagen vill inte hitta botemedel mot cancer. Han menar dessutom att svensk sjukvård helt har monopoliserats av läkemedelsföretag.

”Enligt hans uppfattning har den svenska sjukvården helt monopoliserats av läkemedelsföretagen som drivs av ekonomiska incitament… Därför kommer hans stiftelse fokusera på att utforska alternativa läkemedel och hur de kan användas i kombination med traditionella, precis som han själv behandlats.”
(citat Göteborgs-Posten)

Detta är utan tvekan den största satsningen någonsin med inriktning att lyfta fram okonventionella behandlingsformer. Stiftelsen som förvaltar den stora donationen kommer att dela ut ett av de största medicinska priserna i världen, i nivå med ett nobelpris på 1 miljon dollar.

Göteborgs-Posten och en del andra medier rapporterar om denna unika viljeyttring till att vidga vyerna när det gäller cancervården i Sverige till att innefatta mer integrativ medicin. Just denna vinkling tystas dock ner när man läser om samma nyhet i andra stora medier. I exempelvis Dagens Medicin, står ingenting om utspelet som vill utmana läkemedelsindustrin med alternativa behandlingar för folkets bästa. Där lyfter man fram det årliga priset som ska gå till en cancerforskare i samarbete med Kungliga Vetenskapsakademien och att lungcancerdrabbade ska få bättre vård.
Dagens Medicin skriver:
”Pengarna ska först och främst gå till att förbättra vård och behandling av patienter som drabbas av lungcancer. I framtiden kan dock pengarna även komma att användas till annan medicinsk forskning.”

 

Läs om miljardsatsningen i två helt olika artiklar här:

Göteborgs-Posten:
http://www.gp.se/nyheter/sverige/han-sk%C3%A4nker-tv%C3%A5-miljarder-till-cancerforskningen-1.771907

Dagens Medicin:
http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/05/10/tva-miljarder-doneras-till-svensk-cancerforskning/

 

2 comments on “Stor cancersatsning vill utmana läkemedelsindustrin

  1. Med stor glädje har jag läst om Bengt Sjöbergs project.
    I över 25 år har jag som läkare samlat kunskaper och behandlingsmetoder för cancersjuka och kommit i kontakt med forskare och läkare i hela världen som arbetar med okonventionella metoder. Att på ett mera systematiskt sätt kunna undersöka vilka metoder som ger bäst resultat för olika typer av cancer är ett enormt viktigt steg för att förändra dagens onkologi som tyvärr domineras av stora vinstbringande bolag. Gärna delar jag mina erfarenheter med Bengt Sjöberg om det finns intresse.
    Jag önskar projektet allt gott!

    Henning Saupe, leg.läkare

  2. Med de pengarna kan han bygga en fabrik som tillverkar GcMAF och göra alla cancersjuka friska till en låg kostnad.
    Annars kan de satsa på medicinsk cannabisolja som också verkar göra susen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

39 947Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: