March 4, 2018

TV: Tysk borgmästare vill visa svenska politiker fungerande integrativ vård

borgmästaren bjuder in

Borde svenska politiker åka till Tyskland för att med egna ögon se fungerande integrativ vård?

Det tycker i alla fall borgmästaren, Ralf Pfeiffer i tyska Bad Emstal. Där finns Arcadia Praxis Klinik, som borgmästaren deltog i att inviga i juli 2014. Ett sjukhus som kombinerar traditionell skolmedicin med en rad olika terapier och behandlingar såsom hypertermi, naturläkemedel, näringsmedicin, akupressur och klangmassage mm. Man erbjuder även alternativa undersökningsmetoder som infraröd termografi och utförlig blodanalys.

I Tyskland har man en mer vidgad syn på vad som läker en patient. Borgmästare Pfeiffer talar i intervjun om att det viktigaste är att patienten blir bra, inte vilken behandling som anses vara rätt.
I Sverige däremot finns en stor skepsis mot integrativ vård. Det ställs krav på att behandling inom vården ska bedrivas enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och det är myndigheterna som avgör detta.
En behandlingsmetod som t ex hypertermi, som används på Arcadia praxisklinik anses inte kvala in under det begreppet i Sverige, men används på flera universitetssjukhus runt om i hela världen, med väl dokumenterad vetenskap.

När vi berättar för borgmästaren om den begränsande synen på alternativmedicin i Sverige, kommer han genast med en inbjudan till svenska politiker och läkare att komma på studiebesök för att se hur väl den tyska modellen med integrativ medicin kan fungera.
Video
SE BORGMÄSTARENS INBJUDAN, KLICKA PÅ BILDEN:

pfeiffer

 

 

Läs mer om Arcadia Praxis Klinik i Bad Emstal:
http://www.cancer-behandling.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 970Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: