March 4, 2018

Läkemedelsverket mörkade nerlagd polisanmälan mot kolloidalt silver-tillverkare

silver nerlagd

Det har varit braskande rubriker mot kolloidalt silver i media det senaste året. ”Bluffmedel stoppas av Läkemedelsverket”, ”Bluffen – så agerar myndigheterna”, ”Dödshot mot silvergranskare” och ”Bluffen med silver utreds av åklagare” , har man kunnat läsa i flera stora medier. Drevet pågår, samtidigt som gruppen ”Kolloidalt Silver 2.0″ på facebook bara växer. Nu är gruppen snart uppe i 30 000 medlemmar bestående av användare och nyfikna som i diskussioner delar hälsoerfarenheter av kolloidalt silver med varandra.

Det senaste som skapade rubriker var en polisanmälan från Läkemedelsverkets chefsjurist Joakim Brandberg. Läkemedelsverket ville få en tillverkare av kolloidalt silvers vd och styrelseordförande åtalade för brott emot läkemedelslagen eftersom de två bolagsmännen i egenskap av privatpersoner hade delat hälsoinformation på sociala medier. Ett halvår efter det att myndigheten hade polisanmält företaget och dess bolagsmän, beslutade Läkemedelsverket att vitesbelägga fler yttranden (ett viteshot på 800 000 per yttrande) om kolloidalt silvers hälsoeffekter. Läkemedelsverket menade att privata yttranden inte är privata utan att bolagsmännen alltid representerar företaget, oavsett i vilket sammanhang som de yttrar sig om kolloidalt silver som medel.
Nu är det dock klarlagt att inget brott har begåtts. Åklagaren lade ner förundersökningen eftersom polisanmälan saknade grund, men det håller man tyst om. Ingen av de båda bolagsmännen fick information om detta.

Citat från http://www.thenhf.se
”Nämnda förundersökning resulterade i att förundersökningen lades ner av åklagaren Stefan Waern redan den 6 juli 2015. Åklagaren insåg att det inte fanns någon grund att kunna väcka åtal på – inget brott har ju begåtts. Trots att Läkemedelsverkets chefjurist – Joakim Brandberg, som beslutade att polisanmäla Ion Silver AB, Anders Sultan och Michael Zazzio, fick åklagarens svar redan 6 juli – så underlät Brandberg att meddela Michael Zazzio och Anders Sultan om att förundersökningen om brott mot läkemedelslagen är nedlagd. Det är ett tjänstefelsbrott av en ansvarig tjänsteman när en myndighet underlåter att meddela en part om sådana beslut som angår den som ingår i ett ärende som är aktuellt eller har varit aktuellt på myndigheten.”

Ärendet går nu i stället vidare med att kolloidalt silver-tillverkaren agerar mot Läkemedelsverket. Michael Zazzio, styrelseordförande i Ion Silver AB skriver på NHF Swedens hemsida:
”Chefjuristen har genom sin polisanmälan har begått tillvitelsebrott och/eller tjänstefelsbrott eller både och. De båda brottsrubriceringarna faller under brottsbalken och kan således resultera i ett åtal riktat mot chefsjuristen på Läkemedelsverket med flera personer. Straffet på straffskalan är fängelse i upp till sex år om brottet bedöms som grovt.”

 

Läs mer:

http://www.thenhf.se/lakemedelsverkets-polisanmalan-mot-ion-silver-ab-ar-nedlagd-inget-brott-har-begatts/

http://www.thenhf.se/oppet-brev-till-hd-lars-johansson-samt-sydsvenska-dagbladet-pia-rhenquist/

http://newsvoice.se/2015/10/09/en-seger-for-egenvard-med-kolloidalt-silver-aklagare-lagger-ner-forundersokningen-mot-ion-silver-ab/

 

Inget åtal mot företag bakom silverbluff:

http://www.hd.se/nyheter/sverige/2015/10/09/inget-atal-mot-foretag-bakom-silverbluff/

 

Anders Sultan om drevet kring kolloidalt silver:

https://www.youtube.com/watch?v=_l5yb6vWK28

Läkemedelsverket berättar om viteshotet i en telefonintervju med Canal 2nd Opinion:
https://www.youtube.com/watch?v=tenWAdC_VWA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 967Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: