March 4, 2018

Internationell homeopatikonferens i Stockholm

sfvh

Homeopati är en gammal beprövad läkekonst. I år fyller Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati hela 100 år och för att fira det arrangeras en homeopatkonferens i Stockholm den 10-11 oktober. Konferensens tema är ”behandling av barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning”.

Allt fler barn diagnostiseras som ”bokstavsbarn”. Medicineringen av dessa barn har ökat kraftigt de senaste åren. Pojkar i åldrarna 10-17 år är t. ex. den grupp som får mest adhd-läkemedel i Sverige. Omkring fem procent av den åldersgruppen behandlas idag. Förskrivningen av dessa läkemedel har alltså ökat kraftigt, utan att man har kunskaper om den långsiktiga effekten av dem, visar en granskning som Sveriges Radio har gjort. Granskningen visar även att mycket lite forskning läggs på alternativa behandlingsmetoder.

Under homeopatkonferensen kommer fokus att ligga på just dessa diagnoser. Homeopati har visat sig vara en effektiv metod för just dessa barn. En av föreläsarna är Dr Judyth Reichenberg-Ullman har skrivit den storsäljande boken ”Ritalin-Free Kids”, en bok om att använda homeopati framför det kemiska preparatet med i vissa fall svåra biverkningar.

 

Läs mer om homeopatikonferensen:
http://homeopatiframjandet.se/forelasare-npf-konferensen-10-11-oktober-2015/

Sveriges Radios granskning av ADHD och pillerboomen:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=22319

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=22319&artikel=6245585

Ritalin-Free kids:
http://healthyhomeopathy.com/product/ritalin-free-kids/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 971Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: