March 5, 2018

Skottland vill förbjuda GMO

skottland gmo

Mannen som vill utnämna Skottland som en GMO-fri zon är Richard Lochhead, kabinettsminister i för landsbygd, livsmedel och miljöfrågor i Skottland. Efter ett policybeslut inom EU är det är upp till varje land att besluta om GMO-odling. Politikern Richard Lochhead menar att Skottland är känt över hela världen för sin vackra natur och att ett förbud mot odling av genetiskt modifierade grödor skulle skydda och ytterligare stärka den rena, gröna statusen. Vidare säger Lochhead att han vill värna om kvalitén på den skotska maten och att det inte finns någon efterfrågan hos konsumenter av GMO-odlad mat.

Beskedet har mottagits med varierande reaktioner. Förespråkare för jordbruket och biotechbranschen är besvikna och menar att GMO-odling är att skapa ett hållbart jordbruk. Det gröna partiet däremot, välkomnar beskedet och vill gå ännu ett steg längre i att tydligt märka alla livsmedel från djur som utfodrats med genetiskt modifierat foder.

 


Läs mer:

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-33833958

http://www.theguardian.com/environment/2015/aug/09/scotland-to-issue-formal-ban-on-genetically-modified-crops

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 993Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: