March 3, 2018

Bo i en container

kontainer

Allt fler ser över sitt boende och en del lyckas skapa mindre, billiga men ändå väl fungerande vackra hem. En kille från Kanada köpte tre containrar för 3 400 dollar  per styck och byggde ett mysigt hem mitt i skogen väster om Ottawa.

Upphovsmannen Joseph Dupuis idé spreds snabbt på nätet och nu har han beslutat sig för att sälja huset, som enkelt kan flyttas från platsen. Innan slutgiltig försäljning har han dock planer på att placera ytterligare en container på taket. Det extra rummet ska bli ett sovrum med glastak för att kunna njuta av stjärnhimlen.

Till huset är det kopplat solpaneler, som förser golvet med värme. Joseph driver själv ett företag som inriktar sig på anordningar som hjälper andra husägare att beräkna den bästa vinkeln för sina solpaneler. Han brinner för att hjälpa andra, särskilt unga människor med skuld, att kunna bygga liknande billigare boende.

 

Läs mer och se fler bilder på:

http://www.buzzfeed.com/tanyachen/a-canadian-guy-built-the-coziest-home-out-of-shipping-contai#.ewXeQGDG

http://www.offgridquest.com/homes-dwellings/building-methods/when-your-most-expensive-bill-is-your-ph

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3209756/Canadian-man-built-self-sufficient-home-woods-3-400-shipping-containers-puts-sale-58-000.html

Fotocredit:
Japhnet Alvarez https://www.facebook.com/s7vnth

kontainer2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 964Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: