March 6, 2018

Läkemedelsverket: ”Det är inte förbjudet att sälja Kolloidalt Silver”

burman LMV

TELEFONINTERVJU MED LÄKEMEDELSVERKET.

Idag meddelade Läkemedelsverket via sin hemsida att man avser att utfärda ett vite om företaget Ion Silver säljer sin produkt Kolloidalt Silver med påståenden om att den kan bota eller förebygga sjukdom. Representanter från företaget meddelar att man aldrig sålt produkten med löften om bot.  Enligt Ion Silvers hemsida är det en vattenreningsprodukt som sorterar under Kemikalieinspektionen.

Kolloidalt Silver diskuteras dock flitigt på sociala medier. Den största gruppen på Facebook som heter Kolloidalt Silver 2.0 har över 26 700 medlemmar. Där delar enskilda användare delar med sig av hälsovinster med produkten och användarberättelserna är många. Kolloidalt silver är inget läkemedel och får därför inte säljas med hälsopåståenden. Läkemedelsverket anser dock att företaget Ion Silver har marknadsfört produkten på sociala medier, genom att enskilda medarbetare fört vidare information som man fått från en stor mängd användare.

Dagens utspel från Läkemedelsverket har fått vissa medier att gå helt i spinn. Rubriker om totalt säljstopp av produkten har felaktigt figurerat. Vad denna iver att smutskasta kolloidalt silver beror på är svårt att veta. Men det är onekligen kontroversiellt när en produkt bestående av 99,999 % vatten kan ge upphov till tusentals fall av tillfrisknande av både människor och djur.

 

Vi ringde upp Läkemedelsverkets utredare Martin Burman för att ta reda på vad deras beslut egentligen gällde.

KLICKA HÄR FÖR ATT HÖRA INTERVJUN.

 

Läs mer:

https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2015/Lakemedelsverket-forbjuder-forsaljning-av-Ionosil-Kolloidalt-Silver-med-olika-pastaenden-om-lakemedelseffekt/

http://lakemedelsvarlden.se/nyheter/forbjudet-att-salja-kolloidalt-silver-14437

NewsVoice:
”Jonas Sandstedt (LäkemedelsVärlden) sprider felaktiga rykten om försäljningsförbud av kolloidalt silver”

 

 

 

610vite silver LMV

One comment on “Läkemedelsverket: ”Det är inte förbjudet att sälja Kolloidalt Silver”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 995Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

View Mobile Site
%d bloggare gillar detta: