March 3, 2018

Hälsa före lag – ny bok för hälsofrihet och medicinsk mångfald

halsaforelagbok

61 § Har dagens vetenskap, så som den gestaltar sig här och nu på 2010-talet, långt från Thales och Einstein, blivit vår fjärde största religion efter kristendomen, judendomen och islam? Är den genom sin publicerade forskning och sina kliniska studier i ansedda tidskrifter och akademiska avhandlingar en bibel för människor i Sverige, USA och andra stater? Är vetenskap lag eller tro? Är den objektiv fakta eller teori? Härstammar dess resultat, dess statistik, dess psalmer, dess hymner och dess befästelser från naturens enkla ordning eller från människans konstruerade formler?

”Hälsa före lag – 444 paragrafer för ett friskare och friare Sverige” är boken som utmanar lagar och normer för hälsofrihetens och den medicinska mångfaldens skull.
Under 20 år har Stefan Whilde bedrivit sitt researcharbete. Nu är boken här. Den handlar om svensk och europeisk hälsa, om skolmedicin och alternativmedicin, om mat, dryck, mineraler, metaller och kosttillskott som medicin, om Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten, om ljusskygga lobbyföreningar och traditionell media, om vaccin, psykofarmaka och andra legala droger, om olika definitioner av (o)hälsa, om näring och njutning och väldigt mycket mer.
Med ett vasst, koncist, lekfullt språk genom fyrahundrafyrtiofyra paragrafer, femton kapitel och tvåhundra sidor tar Whilde läsaren ut på en resa som skrämmer, men som öppnar dörrar till nya möjligheter.
”37 § Individens rätt att fatta alla beslut om sin egen hälsa är okränkbar. Om individens beslut inte sammanfaller med svensk lagstiftning har individen rätt att bryta mot lagen. Hälsa går före lag.”

 

Innehållsförteckning:

1. Den svenska folkhälsan

2. Vad är (o)hälsa?

3. Vetenskap och kliniska studier

4. Muntration och pluttifikation

5. Skolmedicinen och anti vs pro

6. Psykiatrin – Hälsans onda kusin

7. Den klassiska homeopatin

8. Hela människan – läkekonster från när och fjärran

9. Mat & dryck, örter och växter som medicin

10. Vitaminer, mineraler, metaller, grundämnen och kosttillskott som medicin

11. Skratt, lek, njutning

12. Olikheter förenar

13. Vaccinsjukan

14. Vägen till (o)hälsa

15. Utopia

 

För mer information:
http://www.stefanwhilde.se/

Hälsa före lag” har en egen Facebook-sida:
https://www.facebook.com/Hälsa-före-lag-763747000406667/timeline/

 

whildepress5D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Whilde (f.1966), författare, föreläsare och kulturjournalist från Malmö. Har sedan debuten med romanen ”Pojkguden” (1999) gett ut tjugosex böcker. Blev botad från en svårt kronisk sjukdom med hjälp av homeopati. Har under många år studerat och engagerat sig i frågor som rör hälsa och medicin. Utbildad i klassisk homeopati.

 

UPPDATERING 7 OKT 2015:

Uttrycket ”Hälsa går före lag” spreds som en löpeld genom Sverige och boken sålde snabbt slut. Nu kommer en efterlängtad nyutgåva (Bokförlaget Hansson@Notis). Nyutgåvan är utökad med tre helt nyskrivna kapitel.

Releasedatum för ”Hälsa före lag – 505 paragrafer för ett friskare och friare Sverige” är fredagen den 16 oktober. Den kan beställas/köpas direkt av Hansson@Notis. Mejla beställning till förlaget på: whildeanska@notisforlag.se
Efter releasedatum finns boken även tillgänglig i bokhandeln och Internetbokhandeln.

 

3 comments on “Hälsa före lag – ny bok för hälsofrihet och medicinsk mångfald

  1. Heja Stefan Whilde !

  2. Hej, Såg precis boken Hälsa före lag av Stefan Whilde. Verkar precis vara vårt objekt. Vill gärna beställa ett recensionsex. att sändas till Ingemar Ljungqvist,
    2000-Talets Vetenskap, Lästmakargatan 1 D, 754 34 Uppsala
    Om ni undrar ngt tel 018 25 70 79 el i sommartider 072 875 47 13

  3. Frans on said:

    Cool och intelligent kille

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 966Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: