April 25, 2018

NewsVoice viralgranskar falska nyheter

viralgranskaren newsvoice

Vad är sant och vad är falskt på nätet?
Nyheter sprids snabbt på sociala medier idag. Ju mer spektakulära rubrikerna är, desto snabbare sprids de och blir virala. Nu vill nättidningen NewsVoice sätta fokus på viralgranskningen och avsjälar en väl spridd nyhet om erkännandet av ett mord på Marilyn Monroe.

Viralgranskaren NewsVoice har funnit att nyheten är påhittad och vill nu sprida denna information för att uppmärksamma andra sajter, så att den inte sprids vidare.

Det finns flera sajter som försöker verifiera falska nyheter. Men vad är en falsk eller förvrängd nyhet? NewsVoice antyder att det kan finnas en hel del av den vara i traditionell media och uppmanar nu läsare att komma med fler tips på fake-nyheter. Bli en viralgranskare du med !

 
Läs mer på NewsVoice:
http://newsvoice.se/2015/04/21/viralgranskaren-cia-agenten-normand-hodges-havdar-att-han-mordade-marilyn-monroe-en-falsk-nyhet/

2 comments on “NewsVoice viralgranskar falska nyheter

 1. Fred Flintgaard on said:

  Håller med Josef.
  Vi kan aldrig veta vem som serverar oss nyheten.

  I vilket syfte vill man påverka?

  Därför är det viktigt att alltid kolla källan, och bilda sig en egen uppfattning.
  Våra ”vänner ” i väst har gjort så alla tider. Serverat nyheter som vi ska ta ställning till. Problem blir det nästan alltid då vi inte få hela bilden så att vi kan fatta ett korrekt beslut. Därför låter vi auktoriteter bestämma vår verklighet i stället då vi blir förvirrade, och när det ser för svårt ut.

  Gamla trix som stått sig i hundratals år.

 2. ”Men vad är en falsk eller förvrängd nyhet?”

  Bra fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

39 795Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: