March 4, 2018

Tysk hälso-politiker vill införa tvångsvaccinering

tvangsbaccin

Uppgiften om att en 18 månader gammal pojke dött av mässlingen i Tyskland sprids nu som en världsnyhet. Ett mässlingsutbrott har pågått i Berlin sedan oktober och mer än 570 fall av mässlingen har konstaterats sedan dess, enligt myndigheterna.

Under mässlingsutbrottet har vaccinfrågan aktualiserats och diskuterats flitigt i Tyskland. Det var därför något av en bomb som hälsosenatorn Mario Czaja kunde meddelade journalisterna nu i veckan, att man fått ett första dödsfall av mässlingen.
I samband med detta dödsfall passade hälsosenatorn på att propagera för införandet av tvångsvaccinering mot mässlingen.
Denna extrema åtgärd lanserades alltså i samband med nyheten om att mässlingen orsakat en liten pojkes död. Det kan ju verka legitimt, men hälsosenatorn var lite väl snabb med sina slutsatser. Han gick nämligen tvärsäkert ut med en dödsorsak som ännu inte var fastställd.
Obduktionen av pojken var fortfarande pågående när hälsopolitikern Mario Czaja självsäkert lanserade sin idé om tvångsvaccinering, som alltså motiverades av en ännu ej fastställd dödsorsak.

I efterhand har senatorn ursäktat sig med att han fått uppgifterna från sitt hälsodepartement. Flera uppgifter i Tysk media säger att barnet även led av en allvarlig hjärtsjukdom, vilket kan förklara varför läkarna var angelägna om att fastställa dödsorsaken. Detta har dock inte bekräftats av någon ansvarig läkare.

Just mässlingen har skapat fler världsnyheter den senaste tiden. På Disneyland i USA anklagades hela anti-vaccinrörelsen för att ligga bakom mässlingsfall där. Den nyheten fick både president Obama och Hilary Clinton att offentligt gå ut och saluföra vaccinering.

Berlins hälso-senator Mario Czaja har inte fått gehör för sin idé om tvångsvaccinering. Däremot kan många tänka sig införa ett obligatoriskt vaccinintyg som föräldrar tvingas att lämna när man skriver in sina barn på statliga förskolor i Tyskland.

Helhetsbilden som träder fram, där vaccinpropaganda sammanfaller med mässlingen runt om i världen just nu kan förbluffa. När man serveras små portioner av nyheter går de lätt förbi, men om man kopplar samman händelserna träder en annan bild fram.
I Sverige är ännu debatten ganska sval, men myndigheterna oroas allt mer av en stark trend med allt fler föräldrar som väljer att avstå vaccinering.

Fotnot:
Berlins hälsosenator Mario Czaja, har ingen bakgrund inom sjukvård eller hälsa. Han är istället lärd inom marknadsföring, försäljning och företagsekonomi. Han har tidigare anklagats för att tilldelats sig själv en ”Master of Economics”, som dock visade sig komma från ett bluffuniversitet där man kan köpa titlar.

 

 

Källor och länkar:

http://www.rbb-online.de/panorama/beitrag/2015/02/masern-in-berlin.html

http://www.bild.de/regional/berlin/masern/an-masern-erkranktes-kleinkind-gestorben-hatte-der-junge-noch-andere-krankheiten-39898982.bild.html

http://www.tagesspiegel.de/berlin/totes-kleinkind-in-berlin-gesundheitssenator-plaediert-fuer-impfpflicht-bei-masern/11410800.html

http://www.zeit.de/wissen/gesundheit/2015-02/debatte-impfpflicht-masern

https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2015/02/25/maserntod-ein-fake/

http://www.bbc.com/news/world-europe-31585047

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/utbrott-av-massling-potentiellt-hot_4356721.svd

 

 

2 comments on “Tysk hälso-politiker vill införa tvångsvaccinering

  1. Känner någon till pojkens vaccinationsstatus? Var han ovaccinerad eller inte?

    • Robert Roemmelt on said:

      pojken var vaccinerat men inte mot mässling. Enligt Charité hade han en underliggande sjukdom. Detta kan ha varit orsaken till att han inte vaccinerades mot mässling men kan också har varit en bidragande orsak till att han dog på grund av mässlingsinfektionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 967Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: