Är självbotande människor farliga ?

Det händer nuförtiden att folk i allmänhet finner egna metoder och preparat som de botar sig själva med. De senaste åren har två grupper vuxit sig stora och verkar utgöra ett hot mot etablissemanget.
Vi jämför två exempel. LCHF (lågkolhydratkost) och kolloidalt silver.

Friska med LCHF
När människor med mångårig diabetes börjar äta LCHF händer saker. De flesta upplever att blodsockret stabiliseras och många vittnar om att man inte behöver mediciner längre. En del säger sig t o m blivit av med diabetes-symptomen helt.
Andra sjukdomar eller problem som hämmats av LCHF är fetma, epilepsi, gikt, akne och barnlöshet.

Friska med kolloidalt silver
Det finns personer som efter många år av sjukdom slutligen hittar kolloidalt silver och upplever en dramatisk hälsoförbättring. En samling av många användarberättelser beskriver tillfrisknande vid kol, borrelia, magsjuka, förkylning, sår, nässprayberoende, svampinfektioner, astma, allergi, vårtor, tandhälsa, öron/ögoninflammation och cancer.

De som blivit friska idiotförklaras
Dessa två stora grupper självständigt tänkande individer vittnar om bättre hälsa på eget initiativ. Men eftersom etablissemanget säger att hälsoeffekterna är omöjliga, misskrediteras grupperna och de får gång på gång höra att LCHF är farligt och kolloidalt silver är farligt.

lchf sekten

 

 

LCHF i media
Artiklar som varnar för LCHF leder ofta till många och starka reaktioner. Journalister som skriver och professorer som uttalar sig motstridigt till kosten, beskriver ofta efteråt om massvis av  upprörda mail, kommentarer och telefonsamtal som de får ta emot. Anhängarna som reagerar menar att ”sanningar” som framförs av journalister och experter inte stämmer och vill visa en annan bild. Det slutar inte sällan i ett informationskrig mellan övertygade LCHF-förespråkare med personliga erfarenheter och experter som hellre vill lyfta fram Livsmedelsverkets varningar och andra medicinska metoder.

Kolloidalt silver i media
Kolloidalt silver har hängts ut i media vid flera tillfällen. Gemensamt har varit röster som vill förbjuda produkten helt. Just nu pågår en mediestorm efter att Helsingborgs Dagblad beskrivit kolloidalt silver som en bluff. Många som använt produkten och fått bra hälsoresultat har upprörts. För dem är det allt annat än bluff och kvacksalveri. Men journalisten fortsatte i en serie artiklar att intervjua myndigheter som ville få bort produkten. Ingen stans i media återgavs hälsovinsterna som bevisligen finns i tusentals beskrivningar.

Livsmedelsverket som gemensam ”fiende”
I båda fallen är Svenska Livsmedelsverket bärare av information som vill varna för metoderna. Att LCFH ger cancer och att man blir blå av att dricka kolloidalt silver, är bara några exempel som Livsmedelsverket skriver på sin hemsida men som ingen ännu sett exempel på.

silver botar 24

 

LCHF är en farlig sekt
När debatten om LCHF rör upp mycket känslor hos de som blivit friskare blir experter och journalister misstänksamma. Det måste vara en sekt. LCHF är en religion heter det eftersom anhängarna är så rabiata när de blir påhoppade. Att de i själva verket reagerar på att bli fråntagna rätten till sitt nya friskare liv, finns sällan med som en aspekt.

Kolloidalt silveranhängare tillhör en sekt – sektledaren är Sveriges ledande producent.
En journalist hittade på namnet Silversekten efter att användare vänt sig mot den journalist som ensidigt beskrivit kolloidalt silver som ett bluffmedel. Det kan inte bota någonting, eftersom ingen medicinsk expert vill bekräfta detta och då måste alla som blivit friskare ingå i en religiös sekt. Som ledaren för sekten utpekades Sveriges ledande producent av varan. Han måste ha lurat alla att tro så hårt på kvacksalveriprodukten att han lyckats få alla att följa honom, i stället för att hylla journalisten som avslöjat en avancerad bluff.

Summa summarum, kan man konstatera att det här med stora grupper människor som säger sig kunnat bli friska på mer eller mindre egen hand, är ett farligt släkte. Mediedrevet pekar på att kvacksalveri är farligt, eftersom människor i allmänhet då kan börja överge skolmedicinen. Men det farligaste för hälsosamhället är kanske att när människor ser en spricka i fasaden inom ett område, upptäcker man kanske fler.

 

Uttalanden om LCHF:
Till en diabetespatient som just berättat att hon blivit friskare av LCHF:

Du kommer att dö av näringsbrist !” , okänd diabetes-sköterska.


Uttalanden om varför folk dricker kolloidalt silver:

Folk kanske är desperata, de är sjuka kanske, vill testa allt. Eller som inte bara har tid att kolla upp vad det är för källor de här idioterna använder sig av. Och vad är det för källor de använder sig av? Ja det är då källan, deras egen röv” , Sveriges Radio.

 

 

13 comments on “Är självbotande människor farliga ?

 1. Linus noremalm on said:

  Tack än så länge att vi får välja själva vad vi stoppar i våra kroppar. Det känns lite som att folk tappat förmågan och viljan att läka sig själva. Vi litar blint på att patenterade preparat som läkemedelsindustrin tagit fram ska göra oss friska. Läkarna är helt i klorna på vad industrin tar fram för skit. Det är så mycket biverkningar på bipacksedlarna att folk inte orkar läsa ända fram till de riktigt allvarliga skadorna. Om inte folk gör nått snart så kommer barnen bli första generationen här med(Sverige) som är sjukare än sina föräldrar. Så är det i USA nu. Om vi fått låna jorden av våra barn, vill vi ju inte våra barn ska skämmas över oss när det är dags för dem lämna över jorden till sina barn.


  • GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?

   Mitt svar på det är ja – därför att med dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost = bara ca 20 % av socker och kolhydrater (normalkosten innehåller 60-70 %) – till förmån för mera av animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt tre år tillbaka.


   Jag är lagom viktig = jag mäter 1,81 m över marken jag går på, väger ca 70 kg och är numera frisk som en nötkärna = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är drygt 74 år LivsErfaren.

   Om detta skrev jag ett brev till en kompis om 2013 – och det finns på nätet här. Professor Göran Sjöbergs kåseri om livsfarliga kolhydrater går ej av för hackor heller – om hen så säger.


   Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och ej är sprutat med bekämpningsmedel.

   Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

   Dans på parkett blir det numera också minst en gång per vecka. Det är också vitaliserande – minst sagt.

 2. Isabelle Gyllendrake on said:

  Intressant.

  Har min egen gedigna erfarenhet efter att mer än 5 läkare gått bet.
  På vad. Jo, urinvägsinfektion.
  Efter många och långa antibiotikakurer där problemet återkom
  ett par veckor efter varje behandling.
  Så höll det på i ÖVER 3 ÅR ! En ren mardröm utan slut. Trodde jag.

  Den 15 dec fick jag en väl utvald kvalitetsprodukt av 10 PPM NanoSilver.
  3 dygn senare var jag besvärsfri !
  För en kvinna som själv haft problemet i fråga inser säkert vad denna
  lättnad innebär. Inga e-colibakterier fanns enligt labtest i urinen !

  Fortsätter med ordinerad dos som jag fått av en i frågan insatt läkare.
  Har just inlett en komplettering med väl vald probiotica + yoghurt och mjölksyrade grönsaker.
  Nu får vi ser hur detta fortsätter.

  Så här långt är jag mycket nöjd.

 3. Vill framföra både en varning om just unga med typ1-diabetes + LCHF!
  En uppmaning om att utbilda sig ordentligt, via läkare eller sjukdomsförbund, innan man kör sin egen väg vid allvarliga sjukdomar. Speciellt vad gäller barn och unga. Vår dotter med typ1-diabetes var två timmar från döden efter en månad på LCHF-kost, som ändå inte var stenhård.
  https://bloggmalplace.wordpress.com/2014/08/05/var-dotter-nara-doden-tva-ganger-pa-familjehemmet

  Önskar alla er vuxna vällycka med era val!
  Mvh Victoria

  • Sorry – skrev fel, inte två timmar, utan två dagar till var det ”bara” som hade räckt.
   Vår dotter har aldrig här hemma, före LCHF-hemmet ens varit nära insulinkoma, eller luktat aceton.
   Mvh v

  • Ragnar Wenfeldt on said:

   Är det kartlagt att det skulle vara kosten som orsakade problemet? Eller var det en rabiat LCHF sköterska som tycker illa om alla nymodigheter som inte läkemedelsindustrin förespråkar? Oftast sväljer vi allt som sjukvården säger utan att dem kan bevisa sina teser och gissningar.

 4. Britt Johansson on said:

  Silver kanske inte botar sjukdomar men om det lindrar är det väl bra. Samma med LCHF det lindrar också bla svullna fötter.

 5. Det är nog såhär för att vi befinner oss i en brytningstid, mellan två olika sätt att se på verkligheten. Etablissemanget är i det gamla sättet och det är oerhört frustrerande för dess förespråkare ärr människor runt omkring slutat lyssna och hittar lörningar i det nya sättet att tolka världen. Det enda vi kan göra tror jag är att stå på oss, vi som vet att världen är mer komplicerad och betydligt vackrare än vad vi tidigare trott. Det kommer att göra ont på förespråkare för etablissemanget, men det kommer att krackelera mer och mer och till sist kommer även de att inse, eller dö.

 6. Det finns visst 4 olika sorters kolloidalt silver,
  The man who turned blue https://www.youtube.com/watch?v=qpP-0okXm4o

 7. Läkemedelsindustrin tycker vi är det som använder kolloidalt silver. De förlorar så mycket pengar om alla kom på hur bra det fungerar och inte har några biverkningar. Viktigt att det är rätt sort silver med 10ppm, kan finnas sorter som ej är bra som är för starka. Man kan inte överdosera detta silver. LCHF fungerar också bra på många och det är våran rätt att bestämma över våra kroppar.

 8. Lena Olsson on said:

  Vem skulle de vara farliga för? Att vi är ett hot är ju uppenbart, då de ”stora” går till sådan attack.
  Nej, ja tack till att jag får välja hur jag vill hantera min kropp.
  Stora förändringar är på framfart, spännande.

 9. Lovvärd information !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

40 026Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>