March 6, 2018

Så mörkas sanningen om de egentliga miljöbovarna

ipcc helena norberg hodge

”We need the big picture. We really need to look at how the big corporate lobbyists are stifling the debate both by pointing finger at the individual consumer and by keeping away this truth about big business going to so called poor countries to do the dirty industrial production.”

FN:s klimatpanel, IPCC:s senaste rapport innehöll nya dystra prognoser för planeten. Det är fortfarande fokus på koldioxidutsläppen och ett nytt förslag för att motverka detta är en utveckling av kärnkraften, vilket kan ses som en provocerande åtgärd.

En annan bild vill Helena Norberg-Hodge från The Economics of Happiness lyfta fram. Hon menar att ”big business” får för stort utrymme i samhället och nu även inom politiken. Dessutom anser hon att ”big money” står bakom att forma klimatdebatten.

Debatten formas så att den lilla enskilda människan blir utpekad som skuldbärare och bov som behöver ändra sin livsstil. Samtidigt som de stora företagen flyttar sina produktioner till ”fattiga länder”. Dessa länder lobbas sedan för att  skapa reglerverk som går förbi skärpta krav på minskade utsläpp.

Big Business innebär stora utsläpp, utan att de får stå till svars i den offentliga debatten.
Helena Norberg-Hodge efterlyser en större analys på hur stora företag och banker formar samhället ända ner på nivån vad som står i skolböckerna.

Se videoklipp där Helena Norberg-Hodge beskriver bilden av de verkliga miljöbovarna som mörkas:
http://www.youtube.com/watch?v=loO92fD9Mco

IPCC förordar kärnkraft för att minska utsläppen:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ipcc-forordar-karnkraft-for-att-minska-utslappen_4089999.svd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 994Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: