May 17, 2018

Varför behandlas friska nyfödda barn?

newborn

Alla nyfödda barn i Sverige får en k-vitaminspruta strax efter födseln, om inte föräldrarna är pålästa och själva väljer att avstå.
Denna vedertagna profylax togs fram för att rädda upp till 10 barn per 100 000 som på 1960-talet drabbades av en blödarsjuka kallad MHN ( Morbus Hemorrhagicum. Neonatorum). Denna blödarsjuka är direkt livshotande för nyfödda, då dessa saknar full koagulationsförmåga, en förmåga som kan regleras med tillskott av K-vitamin.
Risken att drabbas är alltså mycket liten, 0,01 %, men trots det har socialstyrelsen beslutat att ge alla nyfödda barn K-vitamin, för att vara på den säkra sidan.

Frågan är om man har övervägt nyttan med riskerna och om det inte finns en viktig funktion med att nyfödda långsamt i naturlig takt bildar sitt eget K-vitamin, som man genom det kraftiga tillskottet saboterar?

Det finns undersökningar som visar att K-vitaminsprutan kan ge upphov till cancer, något som dock WHO avvisar. Kritiker menar även att det aldrig är en ofarlig handling, att injicera läkemedel i ett sårbart nyfött barn.

Dr. Suzanne Humphries, specialistläkare från USA, fick en fråga om K-vitamin under en föreläsning om vacciner i Ängelholm i september 2014. Delar av hennes svar löd:

”There is a reason, why newborns don’t have a full koagulation.. nature didn’t make ”mistakes” like this.”

 

VIDEO:
KLICKA HÄR FÖR ATT SE SUZANNE HUMPHRIES SVAR OM ATT INJICERA K-VITAMIN I NYFÖDDA.

Läs mer:

K-vitaminspruta efter förlossningen:
http://zarahssida.se/k-vitaminspruta-efter-forlossningen/

Skadliga rutiner leder till ökad barncancer:
http://www.fria.nu/artikel/97330

Landstinget i Östergötland, information:
http://www2.lio.se/pages/59954/K-vitaminprofylax%20till%20nyf%C3%B6dda.pdf

Amerikansk sida om K-viamin:
http://evidencebasedbirth.com/evidence-for-the-vitamin-k-shot-in-newborns/

Studie visar koppling mellan K-vitamin och cancer:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1883000/

kvitamin

2 comments on “Varför behandlas friska nyfödda barn?

 1. Truthis on said:

  Då har man inte tagit hänsyn till det omfattande forskningsfusk vi även läser om i branschmedia.
  Jäv och forskningsfusk genomsyrar läkemedelsbranschen och det finns ingen som helst anledning att tro på studier som kommer på löpande band för att motbevisa kritik mot kemikaliseringen av människan.
  Branschen bör och ska rensa upp framför sin dörr innan man har med människor att göra. Vi har blivit tyvärr allt för skolade att tro på auktoriteter och skolade experter så går industrins ärende.

 2. Naturen gör misstag hela tiden. I detta fallet gör naturen 10 misstag på 100k fall. Detta är då naturens misstag enligt människans mått.
  Enligt oss är det misstag, men vad vill naturen förmedla med dessa tio fall? Det vet vi inte.

  Vad vet vi då?
  K-sprutan har länkats till cancer i en studie från 1992 och har sedan dess motbevisats i flera studier. Kan sprutan vara farlig? Kanske, men vi vet varken hur eller varför om den nu skulle visa sig vara farlig. Vill man vara på den säkra sidan så kan den vara ett bra alternativ. 10 fall av 100k är väldigt mycket när det är någon som står dig nära. Ett exempel: http://m.stltoday.com/lifestyles/health-med-fit/health/article_2f3f8317-6d00-5998-ad17-3e50cb21f254.html?mobile_touch=true

  Skepsis är nyttigt, det är därför människan är den dominanta arten på jorden.
  Men vi ska också vara försiktiga. En gång i tiden kunde man lätt övertyga folk om att jorden var platt. Det var många som fortfarande trodde på detta ända fram till 60-talet.
  Men efterhand som befolkningens allmänbildning ökat tror vi inte längre på dessa påhitt.
  Vetenskapen är inte svart eller vit. Men efterhand som vetenskaplig analfabetism minskar kommer vår skepsis i dessa lägen bli mycket sundare.
  Utbilda dig, läs mellan raderna och lita inte på andra bara för att de låter övertygande.
  Alla har en egen vilja, men se inte ner på dem som har kunskapen för att hålla med om konventionella metoder. De har stöd av en anledning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

39 933Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: