March 4, 2018

Åt sig frisk – då sa sköterskan att hon skulle dö

diabetes

Carola Bakken övergav diabetesråden från den konventionella vården och började i stället äta lågkolhydratkost.
När hon gick hon till diabetessköterskan för att berätta om att hon inte längre behövde äta medicin i samma mängd, då hennes blodsocker var mer stabilt efter att ha lagt om kosten, fick hon en oväntad reaktion.
Diabetessköterskan fick total panik och sa till Carola Bakken att hon skulle dö av näringsbrist.

Hur står det egentligen till med kunskapen inom vården i Sverige idag?
Personal vid en diabetesmottagning kan rekommendera ”chokladkaka tillsammans med knäckebröd” till en diabetespatient, men blir dödsförskräckt när de får höra att patienter äter sig friska på egen hand.

Vidare i Carolas historia blev sjuksköterskan som panik-reagerade mycket misstänksam när hennes långtidsblodsocker var lågt och stabilt. Hon menade då att det var alldeles för lågt, alltså för ”bra” och ordinerade extra kontroller efter att ha rådfrågat läkare.

Se video-intervjun med Carola Bakken på kostdoktorn.se:

http://www.kostdoktorn.se/hon-fick-panik-och-sade-att-jag-skulle

One comment on “Åt sig frisk – då sa sköterskan att hon skulle dö

  1. Ni borde ändra er rubriksättning så ni inte verkar okunniga. Hon har typ 1 diabetes som är den autoimmuna varianten, så hon kommer aldrig bri ”frisk”. Däremot så behöver hon inte ta lika mycket insulin. Tråkigt att vården är så okunnig på kost och dess stora påverkan på vår kropp. Finns mat som är inflammatorisk osv. Det borde ingå i deras utbildning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 969Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: