March 4, 2018

Nigeria ville använda nanosilver mot ebola – backade efter kritik

silver ebola

Uppdaterad 19 augusti.

I Nigeria meddelade hälsoministern Onyebuchi Chukwu den 14 augusti att man genom en donation från en nigeriansk vetenskapsman nu fått tillgång till ”Nanosilver” (kolloidalt silver) för att kunna bota ebola i landet.

Det var läkaren Rima E. Laibow från organisationen Natural Solutions Foundation, som presenterade silver som ett botemedel mot ebola. I ett öppet brev till flera presidenter i Afrika beskriver hon nanosilver som en enkel lösning mot ebolaepidemin. Hon skriver att nanosilver (kolloidalt silver) är ett effektivt medel mot bakterier och virus utan biverkningar. Det behöver ingen kylning och är självsteriliserande, vilket gör det enkelt att hantera. Dessutom kan det framställas förhållandevis billigt, jämfört med traditionella mediciner.

Det öppna brevet om silver som bot mot ebola fick stor uppmärksamhet runt om i världen och Nigerias hälsominister beslutade att experimentellt behandla ebolasmittade i Lagos.
Denna nyhet fick dock amerikanska FDA, U.S. Food and Drug Administration att reagera kraftigt. Man gick ut med öppna varningar och kallade nanosilver-behandlingen för bedrägeri. FDA jämställde nanosilver med bekämpningsmedel och avrådde bestämt från all användning.
I motsats till detta har ingen kommenterat WHO:s klartecken för användning av både otestade mediciner och vacciner från konventionella läkemedelsbolag till virussmittade personer.

Några dagar efter att USA:s FDA, U.S. Food and Drug Administration, framfört kritiken offentligt mot användningen av nanosilver, backade hälsoministern i Nigeria och gjorde uttalanden i media om att man nu inte kunde fullfölja behandlingarna. Hälsominister Onyebuchi Chukwu meddelade att ”National Health Research Ethics Committee” i Nigeria inte godkände nanosilvret som behandlingsmetod. Ingen har ännu motiverat beslutet.

Läs mer:

Nanosilver anländer till Nigeria:
http://pointblanknews.com/pbn/exclusive/ebola-drug-nanosilver-arrives-nigeria-today-brain-behind-drug-writes-jonathan/

http://www.thenigerianvoice.com/news/155363/1/ebola-drug-nanosilver-arrives-nigeria-today-as-bra.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheNigerianVoiceNews+%28The+Nigerian+Voice+News%29

Läs hela Dr Rima E. Laibows brev här:
http://drrimatruthreports.com/wp-content/uploads/Open-Letter-Ebola-Hope.pdf

FDA varnar för nanosilver:
http://www.nigerianmonitor.com/2014/08/16/ebola-us-gives-warning-about-the-new-ebola-drug-called-nano-silver/
Hälsominister backar, silvret kommer inte att användas:
http://www.romancemeetslife.com/2014/08/ebola-nano-silver-proves-unethical-as.html

http://www.thisdaylive.com/articles/nigeria-may-have-halted-ebolas-advance-as-doctor-is-discharged/186560/

http://www.romancemeetslife.com/2014/08/questions-on-nano-silver-for-nigerian.html

http://www.news24.com.ng/National/News/Government-explains-why-Nano-Silver-was-not-approved-20140818

2 comments on “Nigeria ville använda nanosilver mot ebola – backade efter kritik

  1. Detta med silver är ganska intressant.
    Patent nr 5676977 innehåller tetrasilver tetroxid. Visserligen så håller dom så hårt på patentet att det inte ens går att göra några kliniska prövningar, trots vädjande från folket. Så det går inte säga om detta botar aids eller inte. Om jag inte är helt ute och cyklar så är det den amerikanska staten som har patentet.

    • Rikard on said:

      Eller så köper du massa konspirationer. Det finns flera preparat som är just tetrasilver tetroxide. ”Tetrasil (also known as Imusil, Genisil, Aviralex, OXi-MED, Beta-mannan, Micronutrient, Qina and SlicPlus)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 967Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: