June 3, 2018

Alternativbehandlande sjukhus växer i Tyskland

arcadiakliniken

Lördagen den 26 juli 2014 invigdes nya Arcadia praxis klinik i Bad Emstal i Tyskland. Runt 400 nyfikna personer kom för att höra om och se den nya kliniken. Här arbetar man med alternativmedicin parallellt med traditionell skolmedicin, något som är mer accepterat i Tyskland än t ex i Sverige.
Metoder och behandlingar som används här är bl a hypertermi, naturläkemedel, näringsmedicin, mental träning, massage, healing mm. De läkare som arbetar här har traditionell läkarutbildning som de kompletterat med specialkunskaper inom mer alternativ och integrativ medicin.

invig arcadia

Intresset var stort för nyinvigningen av kliniken i Bad Emstal.

I Tyskland har man en mer vidgad syn på vad som läker en patient. Borgmästaren i Bad Emstal, Ralf Pfeiffer, berättar under en videointervju med Canal 2nd Opinion att det viktigaste är att patienten blir frisk, inte vilken behandling som anses vara rätt.
I Sverige däremot finns en stor skepsis mot all alternativmedicin. Det ställs krav på att behandling inom traditionell vård ska bedrivas enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. En behandlingsmetod som t ex hypertermi, som används på Arcadia praxisklinik, anses inte kvala in under det begreppet i Sverige, men används på flera universitetssjukhus runt om i världen med goda resultat.

När vi berättar om den begränsande synen på alternativmedicin för borgmästare Pfeiffer kommer han genast med en inbjudan till svenska politiker och läkare att komma till Bad Emstal för att se hur väl den tyska modellen med integrativ medicin kan fungera. Frågan är om någon skulle våga nappa på erbjudandet?

Hör borgmästaren i Bad Emstal bjuda in svenska politiker och läkare till visning av integrativ medicin på nya Arcadia praxis klinik. Delar av intervjun är på tyska, men en översättning är på gång.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VIDEOKLIPPET.

pfeiffer

Läs mer:

http://www.arcadia-krebstherapie.de/

http://cancer-behandling.se/

http://2op.se/2014/07/09/vem-bestammer-over-cancerpatienten/

http://2op.se/2014/05/13/far-vem-som-helst-prata-om-cancerbot/

5 comments on “Alternativbehandlande sjukhus växer i Tyskland

 1. Dan Söderlund on said:

  Jag är tacksam att jag bor i Sverige, så jag slipper vara med och bekosta behandlingar som inte visats verksamma (utöver placebo). Detta sagt: ja, det finns en massa problem med dagens system i Sverige, men låt oss då diskutera dem och rätta till dem, INTE.slänga allt överbord och öppna för vem som helst att hävda vad som helst och dessutom tjäna pengar på det. Annars kan vi verkligen snacka ”övervinster i välfärden” på allvar.

 2. Pingback: tyskland | Svenska Akupunkturförbundet - Traditionell Kinesisk Medicin

 3. Åsa Palm on said:

  Mycket bra! Lycka till, er verksamhet kommer att blomma :-)
  Kanske jag besöker ert sjukhus med min man som är tysk, nån gång, skulle vara intressant! Jag arbetar själv med alternativa behandlingsmetoder och får mycket bra resultat, inte minst på personer som gått på läkemedel i över 20 år och som blivit bara sämre. Det räcker som ”be3vis” för både kina kunder och mig själv.

 4. Ber om att vi alla en dag får göra vårt fria val när det gäller vilken vård vi vill ha även här i Sverige.
  Tänk så mycket enklare det skulle bli för oss som ser endast alternativ medicin som den rätta :-)
  Har själv Borelia och får kosta på vartenda krona själv, men ändå betala lika mycket skatt som andra.
  Dags att vi öppnar portarna vi också och börjar jobba med Friskvård och se helheten hos människan och inte bara gå på symptomen utan orsaken.
  Lycka till Tyskland och ber av hela hjärtat att vi en dag också får uppleva det ni gör.

 5. WOW!! Så underbart, Grattis till er och att ni har rätt tänk till framtiden!
  Lycka till!
  Vänligen Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

40 008Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: