March 3, 2018

Gud har fått Nobelpris…

big bang

Det är naturligtvis en tillspetsad rubrik, men faktum är att dagens prisade fysiska kunskap, handlar just om att kunna förklara det oförklarliga, och att tid och rum upphör att existera.

Higgspartikeln sägs vara den mytomspunna saknade pusselbit till hela bilden av universums uppkomst. En partikel som forskare antagit har funnits, men aldrig har sett, tills man upptäckte Higgspartikeln. En partikel som förklarar mysteriet kring big bang teorin och är det synliga beviset på att det skapas materia ur strålning.

Den kallas därför också för guds-partikeln, eftersom den då anses förklara det som tidigare mytomspunnet kallades för ”guds kraft” i big bang-teorin. Partikeln förklarar hur materia som idag är jorden och vårt liv uppstod ur strålning.

2013 års Nobelpristagare i fysik är alltså Peter Higgs för upptäckten av partikeln och även François Englert, för att ha bidragit till viktig kunskap om fenomenet.

François Englert, är känd för sin kunskap om den sk subatomära världen. En kunskap som snuddar vid tanken att samma materia kan befinna sig på olika platser samtidigt. Med andra ord upphör tid och rum att existera.

Om man leker med tanken, är det som om fysiken nu är inne på områden som skulle kunna bekräfta sk övernaturliga fenomen, som ingen kan se, men som många anser sig veta existerar. Kanske är man nu inne på att kartlägga det man enligt uråldrig kunskap kallar för andevärlden.

Dagens Nobelpris, kopplas alltså samman med den sk big bang teorin. Men inte alla är övertygade om att just detta är förklaringen till universums uppkomst. Canal 2nd Opinion intervjuade i våras fyskiläraren Kjell Pedersson, som påpekade att t o m andra nobelpristagare i fysik såsom Hannes Alfvén, tagit avstånd till teorin om den stora smällen.

Se inslaget med fysiklärare Kjell Pedersson här:

http://www.youtube.com/watch?v=ZVKVkZe3k48

Läs mer i övrigt här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Higgs

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Englert

http://www.svd.se/kultur/understrecket/einstein-trodde-pa-varldens-begriplighet_2689937.svd

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4181&artikel=5180574

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-fungerar-higgspartikeln_8593708.svd

One comment on “Gud har fått Nobelpris…

  1. Börja läsa här och se hur man krånglat till fysiken och vetenskapen för att villa bort från verkligt vetande:
    http://www.milesmathis.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 964Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: