March 4, 2018

Dansk läkare manar till upprop mot vaccin

inga traffar vaccinskada2

Just nu pågår en debatt i Danmark om Gardasil, vaccinet som sägs kunna skydda mot HPV-virus, som i sin tur kan orsaka livmoderhalscancer. En läkare går så långt att han uppmanar till upprop om att stoppa vaccinet omedelbart.

Den i danska Frederica praktiserande läkaren Stig Gerdes, har själv helt upphört att ge vaccinet till sina patienter. Han skriver i sitt upprop på internet att han kommer att vägra ge vaccinet ända till den dag det visar sig vara ofarligt. Han hänvisar till en mammas förtvivlade brev om sin dotters allvarliga biverkningar efter vaccinationen.

Stig Gerdes anser att det ges helt olika information från den sk Sundhedsstyrelsen i Danmark (Socialstyrelsen) å ena sidan, som bedyrar vaccines ofarlighet. Och från tillverkaren av Gadasil Merck & Co å andra sidan, som på sin hemsida beskriver allvarliga biverkningar som kan förekomma.

 Enligt DR1 har ca 350 000 danska flickor och unga kvinnor vaccinerats, och de officiella siffrorna för biverkningsrapporter är ca 800, varav 129 stycken är allvarliga biverkningar. Trots detta menar Sundhedsstyrelsen att nyttan överväger den potentiella faran. Men läkaren Stig Gerdes befarar att det finns ett stort mörkertal och att betydligt fler får biverkningar, utan att koppla det till vaccinet

 Att anmäla en vaccinskada kan vara svårt, eftersom det krävs resurser och en omfattande kartläggning för att anmälan ska registreras. Söker man på ordet vaccinskada på Socialstyrelsen respektive Läkemedelsverkets hemsidor från man INGA träffar!

Linda Karlström driver hemsidan vaccin.me. Där har man skapat ett formulär som tar emot anmälningar från enskilda personer som är drabbade av vaccinskador. Vaccin.me vill lyfta fram de biverkningar som finns, men som de menar tystas ner av sjukvårdsapparat och myndigheter.

Läs mer:

http://vaccin.me/anmal-biverkningar-och-skada-av-vaccination/

Danske läkarens upprop och mammans brev:

http://www.mayday-info.dk/opraab-om-gardasil-vaccinen.aspx

Nyheten i Danmark:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/09/03/094715.htm

http://www.information.dk/telegram/471139

Sökning på Socialstyrelsen.se:

http://www.socialstyrelsen.se/Sidor/SimpleSearchPage.aspx?q=vaccinskada&defqe=hidden:-meta:siteseeker.archived:archived

One comment on “Dansk läkare manar till upprop mot vaccin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 967Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: