March 5, 2018

Cannabis i läkevetenskapens namn.

canabis

Fler och fler studier tycks bekräfta att medicinsk cannabis kan vara ett läkemedel som vi bör titta närmare på. Cannabis är kontroversiellt att tala om, och i etablerade läkemedel och forskarkretsar menar många att försöka introducera cannabis som läkemedel bara är ett sätt att romantisera drogkultur.

Mycket pengar och kraft läggs på att lagstifta och begränsa forskning kring cannabis. Flertalet föreningar mot droger får stöd och finansieras av läkemedelsbolag. Detta kan synas vara en god tanke, men kan det vara så att syftena kan tolkas annorlunda när man fått helheten beskriven för sig? Dem som vill lyfta frågan och är för forskning menar att cannabis är ett stort hot mot den etablerade läkemedelsindustrin och att det snabbt skulle få stora ekonomiska konsekvenser för dem. Därför lägger man stora ekonomiska resurser för att stödja politisk och medicinsk forskning för att vinna momentum i motståndet mot droger och missbruk.

Det är svårt att säga något mot det och det ska stödjas på alla sätt, men en mer balanserad syn borde få åsikterna på sin rätta plats menar man. Äpplen och päron blandas friskt, och man kan få stora samhällsvinster om all information läggs på bordet så att man kan fatta rätt beslut. Det handla här inte om legalisering av cannabis utan om medicinsk användning med läkarföreskrivning.

Samtidigt bör vi på alla sätt stödja informationen på skolor och arbetsplatser kring droger och annat missbruk, men inte missa den viktiga information som inte kommer. Det är viktigt att förstå menar man.

Det är viktigt att skilja på medicinsk användning och missbruk. Vid medicinsk användning går det att isolera de verksamma ämnena så att den berusande effekten försvinner. Kontroll och dosering ska skötas av utbildad läkare så farorna borde vara likvärdig all annan medicinering.
Detta borde också stoppa det man kan betrakta som olaglig hantering och odling av personer som desperat söker bot för sjukdomar där traditionell medicin går bet. Många studier finns och många berättelser och anekdoter finns att hitta på nätet som visar att cannabis är något vi bör titta närmre på. Men all hantering bör skötas av läkare och grundas på vetenskaplig oberoende forskning.

Det Canal 2nd Opinion kan konstatera är att frågan väcker många reaktioner, och flera menar att frågan blivit stigmatiserad och obalanserad, och att man missar viktiga positiva sjukvårds och samhällsvinster.

Vi hoppas att kunna följa upp forskningen kring medicinsk cannabis framöver med intervjuer med insatta personer.

Här är en länksamling av 700 studier av varierande kvalitet kring medicinsk cannabis och olika sjukdomar.
Många av dem är väl värda att ta på allvar.

http://weedbay.net/index.php/component/content/article/1974

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 976Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: