March 4, 2018

Rea på vaccin

hepatiterbjudande

Livsmedelslarmet från Smittskyddsinstitutet rapporterades flitigt i veckan. Frysta bär kan innehålla smitta av Hepatit A och vi konsumenter uppmanades att koka frysta bär som vi köper i butiken. Enligt Smittskyddsinstitutet har man sett en ökning från normalt 5 rapporterade fall av sjukdomen till 22 fall på ca 4 månader. Det finns inga bevis för att just de frysta bären är den absoluta orsaken, utan det är ett generellt antagande.
I samband med livsmedelslarmet, omskrevs flitigt att vaccinering mot sjukdomen ger ett bra skydd. Vacciner överlag har de senaste åren blivit ifrågasatta. Det finns ett växande misstro mot vacciner som en metod att hålla befolkningen frisk, i förhållande till de biverkningar som kan uppstå. En läsare hörde av sig efter att ha reagerat mot ett erbjudande som kom från den lokala tidningen i dagarna. Där kan man till ett rabatterat pris köpa sig en vaccinspruta mot just Hepatit A. Läsaren menade att denna lansering inte känns seriös, utan som ett fall där vaccinationsindustrin ser tillfälle att tjäna extra pengar på medborgarnas rädsla.
Vaccinet som ofta används mot Hepatit A heter Epaxal. Det går att läsa om innehåll och biverkningar i FASS:
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19970425000023&DocTypeID=7
En ovanlig biverkning som tas upp är sjukdomar i centrala och perifera nervsystemet som kan ge andningsförlamning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

38 967Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: